Selecteer een pagina

Google Analytics 4 instellen | E-commerce tracking

Hulp bij het instellen Google Analytics 4

Wil je overstappen naar Google Analytics 4? Ik help je graag verder! De basis van Google Analytics 4 is relatief simpel in te stellen. Het aanmaken van doelen en het (dynamisch) meten van conversies is echter een ander verhaal. Ik neem je graag mee in de mogelijkheden van Google Analytics 4 instellen.

Kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan gelijk contact op!

Waarom overstappen?

Het is niet zo dat de ‘oude’ Google Analytics binnenkort zal verdwijnen, dus er is geen sprake van spoed. Er zullen echter geen nieuwe features meer worden gelanceerd op dit oude platform. Alle nieuwe snufjes zullen op Google Analytics 4 gereleased worden, wat je meer mogelijkheden geeft je online traffic in kaart te brengen.

Voordelen van Google Analytics 4:

  • GA4 zal in tegenstelling tot de oude Analytics geen cookies plaatsen. In plaats daarvan gebruikt het event-based tracking. Hiermee sorteert GA4 voor op de steeds strenger wordende privacy wetgeving.
  • Nieuwe voorspellende inzichten gebaseerd op Machine Learning
  • Diepere integratie met Google Ads
  • Meer details in de rapporten

Google Analytics 4: E-commerce tracking

E-commerce tracking in Google Analytics is erg belangrijk voor websites. Dit geldt met name voor bedrijven die een webshop hebben met daarin producten met verschillende prijzen. Door middel van E-commerce tracking wordt de juiste omzet aan het juiste verkoopkanaal gekoppeld. Op die manier kun je je sales data uit Google Analytics 4 halen. Dit is in te stellen met behulp van Google Tag Manager. Meer informatie over het instellen van Google Tag Manager kun je hier lezen.

Wat kost het instellen van GA4?

Wil je de Google Analytics 4 installatie uitbesteden? Ik help je graag verder. Hieronder zet ik de opties voor je op een rijtje:

  • Basic: 295,- (eenmalig)

Hiermee zal de basis van Google Analytics 4 worden ingesteld. Je kunt traffic meten per bron/medium, dus bijvoorbeeld of er bezoekers vanuit Google Organisch naar je website komen of via Social Media.

  • Advanced: 595,- (eenmalig)

Dit pakket beschikt over alle mogelijkheden van het basic pakket, met daarnaast de mogelijkheid om statische doelen in te stellen. Stel dat je leads binnen wilt halen op je website, stel ik conversies voor je in die dat kunnen meten. Op die manier kun je je Ad Spend beter reguleren.

  • Enterprise: Vanaf 1.095,- (eenmalig)

Hiermee beschik je over alle mogelijkheden van de twee eerdere pakketten, met daarnaast het instellen van E-Commerce Tracking Google Analytics 4. Een must voor webshops die online willen groeien en sales data in kaart willen brengen.

Waarom DK Online Marketing?

Wat heb ik je te bieden? Ruim 5 jaar online marketing ervaring in:

  • Branches als Retail & Travel
  • MIljoenen budgetten in Google Ads
  • Facebook Advertenties voor 20+ pagina’s

Meer weten? Neem gerust een kijkje op m’n LinkedIn pagina (https://www.linkedin.com/in/daankorteweg/) of neem hieronder contact met me op!

Contact opnemen voor GA4 installatie:

Summary
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
DK Online Marketing
Product Name
Google Analytics 4 instellen
Price
EUR 295